متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/04/22
  • - تعداد بازدید: 16
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

روغن زیتون: منبع غنی پلی فنول های گیاهی

روغن زیتون: منبع غنی پلی فنول های گیاهی

پلی فنول های گیاهی ترکیباتی طبیعی هستند که بیش تر در میوه ها (مانند انگور، توت، پرتقال، آلو، گیلاس، سیب)، سبزیجات، مغزها (فندق، بادام، گردو)، دانه ها، سبزیجات ریشه ای، پوست و برگ گیاهان، گیاهان دارویی و معطر، غلات کامل (سبوس دار)، شکلات تلخ، چای و قهوه وجود دارند.

 

پلی فنول ها باعث کاهش ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، دیابت، بیماری های تخریب کننده نورون مانند آلزایمر، سرطان و پوکی استخوان می شوند یا سرعت پیشرفت این بیماری ها را کند می کنند.

بخش زیادی از فعالیت زیستی پلی فنول ها به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی آن ها است. پلی فنول های گیاهی دارای خواص ضد التهابی، ضد آلرژی و ضد انعقادی نیز می باشند.

این ترکیبات از طریق تاثیر بر تکثیر گلبول های سفید خون و سایر فاکتورهایی که بر سیستم ایمنی نقش دارند باعث تنظیم سیستم ایمنی بدن می گردند.

یکی از منابع غنی پلی فنول ها روغن زیتون می باشد. پلی فنول های مجود در روغن زیتون دارای خواص ضد سرطان، ضد بیماری های قلبی عروقی و ضد التهابی می باشند.

بنابراین افزایش مصرف روغن زیتون بکر به افرادی که از این روغن استفاده نمی کنند توصیه می شود.

 

"فاطمه نوری پور" کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 26292
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید